Termeni și condiții de utilizare

Folosirea site-ului HiFi.ro si cadru legislativ

Folosirea site-ului HiFi.ro si a oricaror servicii oferite prin intermediul acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos, care trebuie citite cu atentie inainte de plasarea oricarei comenzi. Deasemenea accesul si vizitarea site-ului HiFi.ro se supune acestor termeni si conditii si implica acceptul explicit al dumneavoastra privind acestea si reprezinta intelegerea intre parti. Forumul Independent pentru Afaceri SRL isi asuma dreptul de a modifica termenii si conditiile de utilizare a site-ului HiFi.ro fara o alta notificare. 

Contractul propriuzis intre HiFi.ro (Forumul Independent pentru Afaceri SRL)  si Client se considera incheiat in momentul semnarii de catre client a facturii sau a documentului de livrare.

In cazul in care vanzarea s-a facut cu interactiunea directa dintre client sau orice reprezentant imputernicit de acesta si angajatii HiFi.ro (Forumul Independent pentru Afaceri SRL), lucru dovedit prin semnarea facturii, Contractul incheiat cu clientul nu intra in categoria Contract la Distanta.

Pentru comenzile achitate online prin plata cu card, clientul trebuie sa solicite HiFi.ro o informatie de disponibilitate stoc inainte de a efectua plata online.

Deasemenea pentru produsele unde apare mentionat ca se afla in stocul furnizorului, clientul trebuie sa solicite o informatie de stoc inainte de a plasa comanda. In caz contrar HiFi.ro va putea anula comanda in cazul in care produsul nu mai este disponibil la furnizor.

Daca un produs devine temporar indisponibil, HiFi.ro va anunta Clientul cu privire la indisponibilitatea produsului, Clientul avand optiunea de a alege intre a astepta ca produsul sa redevina dispobibil sau sa anuleze comanda pentru produsul respectiv.

HiFi.ro isi rezerva dreptul de a anula comanda in cazul in care exista erori in afisarea produsului sau a pretului, anuntand clientul in acest sens si returnand suma platita de catre client, daca este cazul.

Preturile produselor de pe HiFi.ro sunt informative si pot suferi modificari neanuntate. Promotiile prezentate pe HiFi.ro sunt valabile in perioada de timp mentionata; in cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile

Forumul Independent pentru Afaceri SRL ofera utilizatorului acces limitat la site-ul HiFi.ro - efectuarea de comenzi online, informare - si nu ii confera dreptul de a folosi informatiile din HiFi.ro in alte scopuri fara acordul scris al acesteia

Toate informatiile site-ului HiFi.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - sunt proprietatea Forumul Independent pentru Afaceri SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Forumul Independent pentru Afaceri SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Domeniul HiFi.ro este detinut de catre Forumul Independent pentru Afaceri SRL. Utilizarea acestei marci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor si emblemelor, in forma directa sau "ascunsa" (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web) fara permisiunea prealabila scrisa este interzisa si se pedepseste conform legii.

Preturile produselor pot fi schimbate oricand. Verificati pretul final de vanzare inainte de a achizitiona un produs

Legislatia care reglementeaza relatia dintre parti este cuprinsa in urmatoarele acte normative:

OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor

OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii

Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor

Legea 365/2002 privind comertul electronic

Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori

Hotărârea nr. 1308/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 365/2002 privind comerţul electronic 

Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice

Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date

Returnarea produselor

Consumatorul (persoana fizica) are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta (ce presupune livrarea produsului printr-o firma de curierat), in termen de 14 zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data receptiei bunului de la curier.

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data luarii la cunostinta a denuntarii contractului de catre Clientul persoana fizica. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Daca constata aparitia unor elemente ce diminueaza valoarea produsului returnat, Forumul Independent pentru Afaceri SRL va notifica Clientul in acest sens si isi rezerva dreptul de a restitui suma reprezentand contravaloarea produsului achizitionat de Client numai dupa verificarea produsului la punctul de lucru Forumul Independent pentru Afaceri SRL, retinand, daca este cazul, suma aferenta diminuarii de valoare a produsului returnat (de exemplu zgarieturi).

Clientul se poate retrage din contract si este indreptatit sa primeasca intreaga contravaloare pentru produsele platite fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere in termen de 14 zile de la data de la care Clientul a intrat in posesia fizica a produsului comandat.

Inainte de expirarea perioadei de retragere din contract, Clientul informeaza Forumul Independent pentru Afaceri SRL despre decizia sa de retragere din contract, prin email la contact@hifi.ro cu subiectul Cerere de retur, sau printr-o declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract

Dupa ce clientul a informat Forumul Independent pentru Afaceri SRL despre retragerea din contract, returnarea produsului se va putea efectua prin predare personala la punctul de lucru Forumul Independent pentru Afaceri SRL - Strada Ion Bogdan, nr 15, Corp B, parter, Sector 1, Bucuresti, fie prin servicii de curierat, costurile aferente transportului fiind, conform legii, in sarcina Clientului. Clientul care a notificat Forumul Independent pentru Affaceri SRL, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsul va fi returnat in maxim 14 zile de la notificare, in caz contrar, Forumul Independent pentru Afaceri SRL poate refuza returul.

Produsul returnat se va preda in aceeasi stare in care a fost livrat, insotit de toate documentele in original care au fost livrare impreuna cu produsul, cu toate accesoriile, in ambalajul original, etichetele nedeteriorate. Clientul este direct responsabil pentru diminuarea valorii produsului returnat.

Forumul Independent pentru Afaceri SRL nu va accepta returul produselor si nu va acorda despagubiri in urmatoarele cazuri:

- Starea produsului returnat este diferita de cea in care a fost livrat, fara documentele care l-au insotit si fara toate componentele.

- In cazul in care au fost comandate si livrate, produse care sunt aduse pe comenzi speciale sau cabluri taiate la dimensiunile cerute de client (status stoc "la comanda", cabluri vandute la metru).

In cazul produselor achizitionate in sistem de rate bancare cu sau fara dobanda, returnarea sumelor platite nu se va efectua in numerar si nici prin transfer bancar. In astfel de situatii, dupa returnarea produslui, se formuleaza o cerere in scris adresata bancii creditoare, care dupa verificarea conditiilor legale de returnare, va putea anula tranzactia initiala.

Garantie

Toate produsele comercializate de catre HiFi.ro beneficiaza de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare (Ordonanta 21/1992, Legea 449/2003). Toate produsele sunt noi, sigilate, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de catre producatori.

HiFi.ro ofera pentru toate produsele comercializate, o garantie comerciala de 24 luni de la data achizitiei. Toate produsele sunt insotite de factura si certificat de garantie. La primirea produsului clientul este obligat sa verifice existenta certificatului de garantie si a facturii fiscale, iar lipsa acestora trebuie notificata in termen de 10 zile de la data primirii produsului. 

Pentru certificatele de garantie emise direct de producator / importator, va fi apelata reteaua de service autorizata de acesta (retea care se regaseste in certificatul de garantie).

Produsul defect trebuie prezentat pentru a fi reparat impreuna cu certificatul de garantie si factura  precum si un ambalaj adecvat pentru transport;

Clientul intelege faptul ca HiFi.ro sau producatorul/importatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru defectele generate de o terta parte sau de catre Client (furnizor servicii de telefonie, provider internet, furnizor electricitate, deterioarea produsului la transport sau din lipsa ambalarii corespunzatoare de catre Client etc). Defectele cauzate astfel, nu fac obiectul garantiei;

Produsele defectate din cauza utilizarii necorespunzatoare sau a folosirii acestora in alte scopuri decat cele pentru care au fost proiectate, sau din cauza interventiilor asupra lor de catre persoane neautorizate nu fac obiectul garantiei.

Nu fac obiectul garantiei difuzoarele incintelor acustice care prezinta bobine arse sau topite din cauza folosirii la un volum necorespunzator sau din cauza folosirii unor amplificatoare necorespunzatoare. 

In cazul in care se invoca lipsa de confomitate a produsului de catre Client si aceasta este constatata de Forumul Independent pentru Afaceri SRL, Clientul are dreptul de a solicita ca masura reparatorie in primul rand repararea produsului sau inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia cazului in care masura este imposibilila sau disproportionata.

Masura va fi considerata ca disproportionata daca impune in sarcina Forumul Independent pentru Afaceri SRL costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, lundu-se in considerare valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate, importanta lipsei de conformitate sau daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru Client.

Masura reparatorie va fi dispusa numai daca in urma verificarii produsului a carui neconformitate se invoca de catre Client, Forumul Independent pentru Afaceri SRL constata ca defectul exista si ca solicitarea clientului este intemeiata. Produsul este verficat in vederea constatarii lipsei de conformitate la punctul de lucru al Forumul Independent pentru Afaceri SRL in urma preluarii acestuia de la Client. Costurile de transport de la Client in aceste situatii vor fi in sarcina Forumul Independent pentru Afaceri SRL.

In cazul in care nu se poate dispune ca masura reparatorie repararea/inlocuirea produsului a carui neconformitate a fost constatata de Forumul Independent pentru Afaceri SRL, Clientul va fi informat in acest sens. In cazul in care Clientul a platit pretul produsului, sumele varsate ca plata vor fi rambursate de catre Forumul Independent pentru Afaceri SRL in termen de maximum 14 zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

Forumul Independent pentru Afaceri SRL
CUI: RO16227906
Reg. Com. J40/3903/2004